Autentificare

Ce sunt ochelarii de soare cu dioptrii și cum să îi comanzi online

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 12. 6. 2024. Scris de Lentiamo

Majoritatea purtătorilor de ochelari cunosc provocările de a alege între ochelari de vedere și ochelari de soare în zilele luminoase.Alegerea unei vederi clare înseamnă adesea sacrificarea protecției solare și viceversa.Soluția? Ochelarii de soare cu dioptrii care îmbină perfect lentilele corectoare cu protecția UV într-un singur accesoriu!

Optometristul și opticianul șef Lentiamo, Jakub Odcházel, ne ajută să înțelegem mai jos câteva beneficii, limitări și întrebări frecvente legate de ochelarii de soare cu dioptrii. Urmărește-ne pentru a afla dacă ochelarii dsoare cu dioptrii sunt potriviți pentru tine!

Cauți deja să cumperi ochelari de soare cu dioptrii?

Transformă orice model de ochelari de vedere în ochelari de soare personalizați pe Lentiamo: (1) Alege ramele de ochelari preferate, (2) Introdu detaliile prescripției și (3) adaugă lentile colorate la ochelari de vedere în timpul procesului de achiziție. Este atât de simplu!

Cumpără ochelari de vedere

Ce sunt ochelarii de soare cu dioptrii?

sunglasses held in front of cityscape in background

Pur și simplu, ochelarii de soare cu dioptrii combină puterea de corecție a ochelarilor de vedere cu protecția UV a ochelarilor de soare tradiționali. Sunt o soluție practică pentru toți cei care nu pot renunța la ochelarii de corecție atunci când sunt afară la soare.

Am nevoie de ochelari de soare cu dioptrii?

Ochelarii de soare cu dioptrii pot fi benefici pentru mulți purtători de ochelari. Cele mai multe lentile de ochelari cu dioptrii transparente conțin un filtru UV, la fel ca și unele tipuri de lentile de contact. Dar, adesea, aceasta nu este o protecție suficientă a ochilor în anumite condiții.

“In unele zone, ochelarii și lentilele de contact cu filtre UV pot fi suficiente pentru cea mai mare parte a anului. Dar aceste dispozitive nu pot proteja ochii de strălucirea  razelor soarelui", explică Jakub Odcházel.

"Acest lucru este foarte riscant, de exemplu, în timpul condusului, deoarece ochii pot deveni și mai obosiți din cauza strălucirii pe vreme însorită. Iar pentru șederea pe malul apei sau la munte, protecția lor nu mai este suficientă. Principala problemă a lentilelor de contact cu filtru UV este că acestea protejează doar corneea, dar nu și restul ochiului și zona oculară."

Deci, cum să-ți protejezi ochii fiind purtător de ochelari de vedere?

Alte tipuri de ochelari de soare pentru purtătorii de ochelari de vedere

Ochelari de soare Fitover

Ochelari de soare Fitover poate fi purtați direct peste ochelarii de vedere datorită unor rame ușor de mărit.

“Aceștia sunt special concepuți pentru a se potrivi confortabil peste ochelarii de vedere. Dar este necesară alegerea mărimii potrivite, deoarece nu trebuie să fie prea largi. Această metodă vă oferă protecția necesară împotriva radiațiilor UV, fără pierderea vederii perfect clare", notează Jakub Odcházel.

Ochelari clip-on

Lentile magnetice clip-on pentru ochelari de vedere dispun de un mecanism magnetic simplu care fixează lentilele ochelarilor de soare pe ramele ochelarilor de vedere.

Potrivit lui Jakub Odcházel, "Este o opțiune accesibilă care vă permite să combinați ochelarii de vedere și ochelarii de soare într-un singur accesoriu. De asemenea, clipurile ocupă mai puțin spațiu decât o altă pereche de rame. Dezavantajul este că doar o gamă limitată de modele permite această soluție.”

Ochelari de soare fotocromatici (se întunecă automat)

Ochelarii de soare fotocromatici, denumiți, de asemenea ochelari fotocromatici sau cu lentile cu tranzitie, se întunecă atunci când sunt expuși la razele UV. Nivelul de stranzitie depinde de prezența, precum și de cantitatea de lumină UV. 

Acestea sunt de obicei practice pentru persoanele care trec frecvent de la un mediu de iluminat la altul, cum ar fi la locul de muncă. De asemenea, pot fi asociate cu un filtru de lumină albastră pentru o protecție suplimentară în timpul utilizării prelungite a dispozitivelor digitale.

Un dezavantaj al ochelarilor fotocromici este că aceștia vin de obicei la unpreț mai mare și necesita montaj personalizat. Utilizarea îndelungată a lentilelor fotocromatice poate duce, de asemenea, la creșterea sensibilității la lumină pentru unele persoane. Dacă te confrunți cu disconfort sau sensibilitate în timp ce porți ochelari de soare fotocromici, este indicat să consulți un optometrist sau un specialist în oftalmologie pentru îndrumare și soluții personalizate.

Lentile de contact cu protecție UV + ochelari de soare

Dacă însă preferi lentile de contact, poți obține lentile de contact cu prescripție medicală cu filtru UV.

"Când sunt purtați doar ochelari de soare, radiațiile dăunătoare pot trece la corneea ochiului în jurul ramei, motiv pentru care lentilele de contact cu protecție UV sunt utile. Pentru o protecție suficientă a restului ochiului și a zonei oculare, în special la munte și în apropierea apei, combinați întotdeauna lentilele de contact cu ochelari de soare", recomandă Jakub Odcházel.

Știai că? Există o categorie specială de lentile de contact care se întunecă automat cu filtru UV. Acestea sunt potrivite în special pentru persoanele cu sensibilitate ridicată la lumină. Acestea ajută ochiul să se adapteze mai repede la schimbarea condițiilor de lumină în timpul zilelor normale. Acuvue Oasys with Transitions se adaptează automat la condițiile de iluminare și oferă o vedere perfect clară.

Beneficiile ochelarilor de soare cu dioptrii

woman wearing white sunglasses and reading magazine in sunshine

Deși există multe metode adecvate de protecție solară pentru purtătorii de ochelari, ochelarii de soare cu dioptrii oferă încă multe beneficii:

  • Protecție împotriva razelor UV - Potrivire de calitate, fără volum pentru a proteja împotriva razelor dăunătoare, prevenind deteriorarea ochilor.
  • Vedere îmbunătățită – Reduceți strălucirea pentru o vedere mai clară în condiții de lumină puternică.
  • Confort – Reduceți la minimum oboseala și oboseala ochilor.
  • Corecție personalizată – Personalizați pentru a corecta problemele de vedere.
  • În pas cu moda – Ramele elegante se potrivesc preferințelor personale și arată la fel ca ochelarii de soare trendy non-dioptrici.

Și unele Dezavantaje de care trebuie să ținem cont? Tot va trebui să ai la tine ochelarii, ca să nu rămâi blocat în casă cu ochelarii de soare! Când ți se schimbă prescripția, vei dori să îți îmbunătățești și ochelarii de vedere. Cântărirea argumentelor pro și contra te poate ajuta să decizi care este soluția potrivită pentru tine.

Se pot cumpăra ochelari de soare și se pot adăuga dioptrii? 

You can purchase glasses and have prescription sunglasses lenses added to them. Many eyewear retailers like us at Lentiamo offer this service, allowing you to select your preferred frames and fit them with custom prescription sunglasses lenses tailored to your vision needs.

Dorești să folosești propriile rame pentru ochelarii de soare cu dioptrii? Dacă dorești să adaugi lentile de ochelari de soare cu dioptrii pe ramele tale actuale de ochelari de soare non-dioptrici (sau rame de ochelari), discută cu opticianul tău sau cu specialistul tău de îngrijire a ochilor. Adesea, aceștia pot monta lentile noi în ramele existente, dar depinde de tipul și calitatea materialelor, de forma ramei și de alți factori. Cel mai bine este să îi consulți pentru îndrumare sau alte posibilități.

Adăugarea de lentile colorate cu dioptrii pentru ochelari de vedere pe Lentiamo

Este ușor să obții ochelarii tăi cu prescripție personalizați, urmând acești pași:

  • Pasul 1: Selectează ramele dorite din lista,categoria ochelari de vedere 
  • Pasu 2: Alege lentilele cu dioptrii și continuă
  • Pasu 3: Selectează ochelari de soare cu dioptrii și lentile colorate
  • Pasu 4: Alegeți tipul de lentilă și nuanța

În coșul de cumpărături, vei putea să adaugi detaliile prescripției tale și să selectezi preferințe pentru ochelari de soare inclusiv caracteristici speciale, cum ar fi tip oglindindă, polarizați, lentilele fotocromatice, culorile lentilelor și multe altele!

Întrebări adresate frecvent

Se merită realizarea ochelarilor de soare cu dioptrii ?

Pentru mulți, ochelarii de soare cu dioptrii merită absolut. Îmsă nevoile, preferințele și stilurile de viață individuale joacă și ele un rol important.

Ochelarii de soare cu dioptrii oferă o vedere clară și protecție UV în același timp. Factori precum bugetul și frecvența cu care obișnuiești să ieși în aer liber pot influența alegerea. Consultarea cu un optometrist poate ajuta să determini dacă sunt potriviți și pentru tine.

Sunt ochelarii de soare cu dioptrii folositori?

Da, ochelarii de soare de calitate pot fi foarte avantajoși. Aceștia nu numai că asigură corecția necesară a vederii, dar oferă și protecție împotriva razelor UV dăunătoare, reducând riscul de oboseală oculară, de orbire și de deteriorare pe termen lung a ochilor.

Aceștia sunt disponibili în diferite stiluri și modele, permițând păstrarea stilului personal, asigurând în același timp o sănătate oculară optimă și confort în aer liber.

Gânduri de încheiere de la Lentiamo

​​Dincolo de confortul de a avea o corecție a vederii integrată în rame elegante, ochelarii de soare cu dioptrii oferă o claritate vizuală îmbunătățită, reducerea oboselii oculare și reducerea la minimum a strălucirii în diverse medii exterioare..

Indiferent dacă conduci, participi la activități în aer liber sau pur și simplu te bucuri de o zi însorită, ochelarii de soare cu dioptrii îți permit să experimentezi lumea cu confort și încredere!

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse