Autentificare

Cei mai buni ochelari de soare pentru ciclism în 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 5. 4. 2023. Scris de Lentiamo

Cuprins

Fie că te plimbi cu bicicleta prin oraș sau faci o plimbare relaxantă la țară, ochelarii de soare pentru ciclism sunt o necesitate. Ochelarii de soare sunt un element esențial pentru a crește acuitatea vizuală și pentru a vă proteja ochii de razele UV dăunătoare, de vânt și de reziduri. Perechea potrivită îți va face călătoria mai plăcută și te va menține în siguranță pe șosea.

Pentru a te ajuta să alegi cei mai buni ochelari de soare pentru ciclism, experții noștri în materie de ochelari de la Lentiamo au enumerat importante caracteristici cheie. De asemenea, poți citi răspunsurile noastre la câteva întrebări adresate frecvent despre ochelarii de soare pentru ciclism pentru a te ajuta să găsești perechea ta dorită!

Caracteristicile cheie ale celor mai buni ochelari de soare pentru ciclism

ochelari de soare albastru oglindă pe casca de bicicletă cu bicicleta

Protecție UV

Cébé S´TRACK 2.0 L CBS205

Brandul ilustrat mai sus: Cébé

Drumurile, mașinile și alte suprafețe pot reflecta o cantitate mare de lumină în ochii dumneavoastră. Acest lucru poate cauza strabism și tulburări de vedere. Nu numai că este importantă reducerea luminii, dar și un nivel ridicat de protecție împotriva radiațiilor UV este parte crucială a tuturor ochelarilor de soare pentru ciclism, astfel încât să îți poți proteja ochii. Cel puțin, ochelarii de soare pentru ciclism trebuie sa ofere protecție împotriva razelor UVA și UVB.

Potrivire și confort

Smith FLYWHEEL 8RU ZI 99

Brandul ilustrat mai sus: Smith

Ochelarii de soare pentru ciclism ar trebui să se potrivească bine și nu ar trebui să alunece, să ciupească sau să cadă. Forma generală și posibilitatea de ajustare sunt factori cheie de luat în considerare. Prezintă o piesă reglabilă pentru nas care funcționează bine pentru o potrivire sigură și confortabilă. Informeaza-te despre ramele de mărime potrivită care pot, de asemenea, să determine confortul și performanța ochelarilor de soare.

Sfat profesional: Optometristul nostru Lentiamo, Eliška, recomandă o formă aerodinamică pentru bicicliști atunci când viteza este importantă. O formă aerodinamică are și un alt rol important - o protecție mai bună. Pe măsură ce aceste rame se potrivesc cu forma feței, ochelarii îți protejează ochii mai bine de razele soarelui, de vântul uscător și de particulele din aer.

Culorile lentilelor

Bollé Lightshifter XL Red Matte LIGHTSHIFTER XL

Brandul ilustrat mai sus: Bollé

În plus față de protecția UV, culoarea lentilelor ochelarilor de soare afectează călătoria. Unele lentile sunt destinate pentru lumina puternică a zilei, în timp ce altele sunt special concepute pentru a spori luminozitatea și claritatea. Iată câteva culori ale lentilelor care sunt populare printre cicliști:

  • Lentile roșii – Lentilele roșii sporesc acuitatea vizuală cu un contrast de culoare ridicat pentru indicatoarele rutiere și liniile de circulație de culoare galbenă. Lentilele roșii sunt bune pentru ciclismul pe șosea sau în apropierea pădurilor verzi.
  • Lentile violet – Lentilele purpurii îmbunătățesc contrastul, minimizează reflexiile de lumină și suprimă culorile albe strălucitoare.
  • Lentile galbene – Pentru un contrast sporit și o percepție mai bună a adâncimii în zilele mai întunecate, lentilele galbene sunt cele mai bune. Acestea oferă o viziune clară în condiții de lumină slabă și în zilele cu ceață sau înnorate.
  • Lentile maro – Lentilele maro îmbunătățesc contrastul în lumină puternică, precum și în lumină schimbătoare. De asemenea, sunt excelente pentru o percepție precisă a adâncimii, ceea ce este important în trafic.
  • Lentile gri – Lentilele gri sunt versatile și asigură o percepție reală a culorilor, reducând în același timp strălucirea.

Pro Tip: Lentilele mov sau violete sunt bune pentru ciclism. Optometristul Lentiamo Eliška preferă lentilele violet, deoarece îmbunătățesc definiția imaginii și permit ochiului să detecteze potențialele pericole de pe șosea.

Tipuri de lentile și materiale

Oakley Radar EV Path OO 9208 13 38

Brandul ilustrat mai sus: Oakley

Este posibil să întâlniți ploaie, soare strălucitor și cer acoperit de nori pe parcursul traseului propus. Din cauza acestei situații imprevizibile, lentile fotocromatice sunt o opțiune fantastică pentru bicicliști. Cunoscute și sub denumirea de lentile de tranziție, lentilele fotocromatice se adaptează în funcție de expunerea la lumina UV. Nuanța se va întuneca atunci când este expusă la lumină puternică și va reveni la o stare clară sau mai deschisă în perioadele mai întunecate.

Materiale pentru lentilele ochelarilor de soare ar trebui, de asemenea, să fie luate în considerare. Lentilele din policarbonat sau Trivex sunt recomandate pentru ciclism, deoarece sunt ușoare și incasabile. Evitați lentilele din sticlă pentru ciclism și alte activități sportive.

Ramele

Under Armour UA HALFTIME 003 KA 99

Brandul ilustrat mai sus: Under Armour

Cele mai bune rame de ochelari de soare pentru ciclism de șosea sunt rezistente și pot rezista la căzăturile și loviturile de zi cu zi. Ramele nu ar trebui să vă obstrucționeze câmpul vizual, astfel încât să puteți vedea cu ușurință traficul din sens opus sau alte obstacole. Evitați ochelarii de soare cu tâmple foarte groase sau late, deoarece acestea pot crea pete oarbe în vederea periferică.

Stilul

Bogner 67318 1500 130

Brandul ilustrat mai sus: Bogner

Multe dintre nuanțele populare pentru ciclism sunt supradimensionate pentru o protecție suplimentară și au un aspect atletic distinct. Există, de asemenea, o mare varietate de stiluri fără ramă sau corpuri mai subțiri din care puteți alege. Există multe culori și modele care pot funcționa bine pentru bicicleta.

Opțiunile cu rame semi-închise sau fără rame funcționează bine, deoarece permit o vedere mai bună din orice unghi. Ramele complete pot oferi o durabilitate sporită. În general, stilul este important, dar unele caracteristici țin de preferințele personale.

Gânduri de încheiere de la Lentiamo

Găsirea ochelarilor de soare potriviți pentru ciclism este ușoară odată ce știți ce să cauți. Optometriștii de la Lentiamo v-au oferit sfaturile lor cu privire la ochelarii de soare pentru ciclism pentru a vă menține în siguranță și confort pe drum. Experiența ta de ciclism va fi mai plăcută atunci când găsești perechea potrivită!

Întrebări frecvente

Ce ochelari de soare sunt cei mai buni pentru ciclism?

Cei mai buni ochelari de soare pentru ciclism ar trebui să fie confortabili, să ofere o protecție ridicată împotriva razelor UV, să îmbunătățească vederea și să te țină în siguranță pe drum.

Caută rame reglabile sau pernițe pentru nas care permit o mai bună personalizare și un confort sporit. Găsește lentile și culori care protejează împotriva razelor nocive ale soarelui, oferind în același timp îmbunătățiri pentru un contrast sporit al culorilor și o percepție mai bună a adâncimii. Ramele durabile și lentilele incasabile te vor ține mai în siguranță în timpul plimbărilor scurte sau lungi, în orice condiții de vreme.

Am nevoie de ochelari de soare speciali pentru ciclism?

Este important să găsești ochelari de soare concepuți special pentru ciclism. Ochelarii de soare pentru ciclism sunt construiți din materiale durabile, cu rame și lentile mai mari pentru a îți proteja ochii pe șoseadeoarece resturi precum pietrișul, rezidurile și altele pot fi ușor ridicate în timpul plimbării cu bicicleta.

Spre deosebire de ochelarii de soare standard, ochelarii de soare pentru ciclism îți protejează ochii pe toate părțile, rezistând în același timp la impacturi și îmbunătățind vederea.

Sunt ochelarii de soare polarizați mai buni pentru ciclism?

Ochelarii de soare polarizați reduc în mod eficient strălucirea și reflexiile pentru a înlătura privirea întredeschisă și a îmbunătăți vederea, pentru a te menține confortabil și în siguranță. Cu toate acestea, polarizarea poate îngreuna citirea dispozitivelor digitale, cum ar fi telefoanele mobile sau sistemele de navigație. Deoarece polarizarea poate îngreuna observarea suprafețelor lucioase, cum ar fi uleiul, gheața sau apa, este important să iei în considerare mediul în care călătorești.

În cele din urmă, ochelarii de soare polarizați pentru ciclism au avantaje și dezavantaje. Analizează cu atenție ochelarii de soare tip oglindă și ochelarii de soare polarizați iDacă obiectivul principal este de a reduce strălucirea și reflexiile.

Ce ochelari de soare poartă călăreții din Tour de France?

Bineînțeles, majoritatea cicliștilor profesioniști din Turul Franței participă pentru echipe cu sponsori de marcă. Este posibil ca cicliștii să fie limitați la o singură marcă, dar pot opta pentru ochelari de soare care să le convină din diferite colecții.

De exemplu, unii cicliști ar putea prefera modele mai noi cu lentile specializate, cum ar fi Prizm Road de la Oakley, o tehnologie special concepută pentru ciclismul de șosea. Printre alte mărci sponsori notabile observate pe bicicliști se numără Smith Optics și Bollé..

Profesioniștii Egan Bernal, Geraint Thomas și Mathieu Van Der Poel - printre mulți alții - au fost văzuți în trecut în modele Oakley precum Kato X, Racing Jacket și Sutro.


Citește mai mult

Te interesează și alte sporturi? Descoperă mai mulți ochelari de soare pentru alergare și drumeții.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse