Autentificare

Deficiențele vizuale: Ce este Hipermetropia? Simptomele, cauzele și tratamentul

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 6. 12. 2019. Scris de Lentiamo

Toate formele de deficiență vizuală sunt neplăcute și restricționante. Cu toate acestea, cu ajutorul lentilelor de contact și ochelarilor, puteți gestiona cea mai mare parte din activitațile zilnice, fără probleme.

Ca parte a unei serii cu privire la diferitele tipuri de afecțiuni vizuale, Lentiamo vrea să vă informeze cu privire la deficiențe precum miopia, presbiopia și astigmatismul.

În textul de mai jos, dorim să vă informăm despre hipermetropie, cunoscută și sub denumirea de hiperopie.

Ce este hipermetropia?

Persoanele cu hipermetropie pot avea dificultăți vizuale la toate distanțele, datorită diverșilor factori precum vârsta, dioptriile și (în) capacitatea de acomodare.

Hipermetropia este o eroare de refracție congenitală. Dacă aveți sub 30 de ani, hipermetrop și aveți o valoare scăzută a dioptrei, probabil puteți vedea bine la toate distanțele. Dacă hipermetropia nu este corectată, puteți vedea bine, dar suprasolicitați mușchii ochilor, ceea ce poate duce la oboseală sau la alte simptome astenopice foarte frecvente, cum ar fi dureri de cap, dureri de ochi, vedere încețoșată sau chiar amețeli. Cu hipermetropia de durată, necorectată, capacitatea de a vedea bine până la o anumită distanță scade semnificativ în timp.

Persoanele cu dioptrii mai mari văd slab la distanță și la apropiere. Ajutorul imediat poate fi oferit prin purtarea ochelarilor, lentilelor de contact și chirurgiei de corectare a vederii, precum LASIK.

Găsiți lentilele de contact pentru hipermetropie

Care sunt simptomele hipermetropiei?

Dacă ochii au hipermetropie, ai putea suferi de:

  • probleme cu concentrarea asupra obiectelor din apropiere
  • dureri de cap
  • vedere încețoșată
  • încordare oculară
  • oboseală după citire

Care sunt cauzele hipermetropiei?

Când ochii tăi au hipermetropie, razele de lumină nu se concentrează așa cum ar trebui. Din punct de vedere fizic, ochiul este mai scurt decât în mod normal. Acest lucru face ca lumina să fie focalizată în spatele retinei, rezultând o vedere încețoșată. În mod normal, corneea, stratul exterior transparent al ochiului tău, și lentila, focalizează imaginile direct pe suprafața retinei, care se află în spatele ochiului.



Vedere normală

Hipermetropia

Hipermetropie

Hipermetropia

Corecție

Corecția hipermetropiei cu lentile de contact

Cum se poate trata hipermetropia?

Tot ce trebuie făcut pentru a diagnostica hipermetropia este un examen ocular la medicul oftalmolog sau opticianul Dvs. Lentilele de contact, ochelarii sau chirurgia refractivă vă pot corecta vederea.

În hipermetropie, prescriția pe care medicul oftalmolog sau opticianul v-o oferă, este o dioptrie cu număr pozitiv, de exemplu, +3.00. Cu cât este mai mare numărul, cu atât starea ochilor este mai afectată cât și lentilele mai puternice.

Vizitați medicul oftalmolog pentru un consult și comandați de pe Lentiamo!



Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse